Ilaria | Dagbesteding
16689
page-template-default,page,page-id-16689,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Dagbesteding

Ilaria heeft een multiculturele dagbesteding in Beverwijk met diverse culturen onder een dak, waarbij volwassenen bijeenkomen, die sociale, psychische of somatische klachten ervaren. De groep is 7 dagen in de week geopend. Bij de doelgroep van ons multiculturele groep kunt u denken aan personen die de volgende talen spreken naast het Nederlands: Turks, Arabisch, Syrisch, Perzisch, Tigrinya, Ethiopisch en Eritrees. De samenstelling van de diverse groep draagt bij tot binding en samenhorigheid in de samenleving.

De cliënten op de dagbesteding hebben een Wlz of Wmo indicatie, waarbij de samenstelling bestaat uit een doelgroep van cognitieve, sociaal- emotionele, psychische klachten en (licht) verstandelijke beperkingen.

Het specialisme van Ilaria is het bieden van aangepaste activiteiten die voldoen aan de verwachtingen en de achtergrond van de cliënten. Door middel van de dagbesteding krijgen de cliënten meer structuur in hun dagelijkse leven. Bovendien dragen de activiteiten en het onderhouden van sociale contacten bij aan het vergroten van de sociale vaardigheden, het zelfbeeld en het welbevinden.

De activiteiten van de dagbesteding bestaan o.a. uit geheugentrainingen, reminiscentie, beweging, creativiteit, muziek, koken en uitstapjes.